Najekonomičniji kotlovi na čvrsta goriva

Pored toga što je kod nas u poslednjih nekoliko godina postala aktuelnost da su u domaćinstvima pretežno u upotrebi kotlovi na čvrsta goriva, pre svega na pelet, jer im oni dodatno snižavaju troškove, a i čija je prednost ne tako često loženje, u prethodnom tekstu smo pisali i neke ne toliko svetle i pozitivne stvari na koje svakako treba obratiti pažnju pri izboru kotla. U ovom tekstu pisaćemo o novoj generaciji kotlova koja teži da u budućnosti postane jedna od najzastupljenijih izbora u domaćinstvima.

Kakvi su to ekonomični kotlovi na čvrsta goriva

Zapravo, radi se o kotlovima koji su pretežno čelični, mada postoje i liveni. Uglavnom su čelični jer se izrađuju sa proširenim prostorom za sagorevanje ogreva. Pored toga ujedno poseduju i duže opstrujavanje dimnih gasova što daje viši stepen iskorišćenja i oni su takozvani višepromajni kotlovi. Između ostalog takvi kotlovi su najkvalitetniji kotlovi na čvsta goriva, jer postižu istu temperaturu između dva loženja i obezbeđuju potpuno sagorevanje goriva.

Da li takve kotlove mogu da prilagodim svom domu a da ne budu prejaki ili preslabi

Odgovor je potvrdan. Jedna od prednosti ovih kotlova je što postoje različite varijacije snaga kotlova, koje idealno možete uklopiti u vaš dom i postići maksimalnu iskorišćenost vrlo jednostavno. Naravno, potrebno je pre svega, da stručno lice izvrši procenu koja snaga kotla je idealna za vaš dom. Takođe, ukoliko nekvalifikovana osoba za tako nešto, vrši montažu, podešavanja, modifikacije rada ili održavanja sistema grejanja, to može dovesti do povrede i oštećenja imovine.

kotlovi na čvrsta goriva

Koje vrste ogreva možete koristiti na takvim kotlovima

Iako uglavnom postoje kotlovi na čvrsta goriva koje možete ložiti isključivo na drva i ugalj, ili kotlovi koje možete ložiti samo na pelet, postoje i kombinovani kotlovi. To su kotlovi namenjeni korišćenju čvrstog goriva(drva i uglja) u kombinaciji sa peletom. Takođe, možete koristiti i samo jedan od vrste ogreva, jer ovaj oblik grejanja vam omogućava značajne uštede i prilagođavanje vrsta ogreva u zavisnosti od cene.

Jedna od prednosti korišćenja ove vrste kotlova na čvrsto gorivo je u njihovom ložištu koje ima izuzetan prenos toplote na vodu (liveni kotlovi), odnosno promajama (čelični kotlovi). Posebno, trajnožareći kotlovi omogućavaju postizanje veće snage grejanja i smanjene potrošnje goriva.

Takva vrsta kotlova je stigla i u Srbiju

Ukoliko vam nijedan od dosadašnjih načina grejanja na neki način ne odgovara, ili vam odgovara, znajte da vaše grejanje možete unaprediti još više, a troškove grejanja svesti na minimum. Kupovinom jednog od ovih ekoloških kotlova, vrhunskog kvaliteta i jednostavne lakoće rukovanja, svešćete broj loženja na jednom mesečno, vaši troškovi biće znatno niži, a dom topliji. Ove vrste kotlova su lako prilagodljive vašem domu i vašim potrebama, sa varijacijom snage od 12 do 100 kW. Ukoliko želite da saznate nešto više o njima kao i da iskoristite trenutnu akcijsku cenu, to možete uraditi ovde.

By | 2018-07-23T23:13:07+00:00 July 23rd, 2018|Uncategorized|

NOVO U PONUDI!

  • Kupovina kotlova na kredit 
  • Kupovina uglja na čekove       građana
SAZNAJ VIŠE
close-link
BESPLATAN PREVOZ UGLJA U RADIJUSU 15KM OD STOVARIŠTA